Schokonauts Stockholmsaventyr

English version Deutsche Version

Stockholm igen! Södermalm är en av de interresantaste fläcken i hela staden. Här finns caféer, bars, scene-kvarteret So-Fo, den snygga Katarinakyrkan från 1600-talet, gamla trähus och mycket mer. Utöver det finns här många fantastiska utsiktplatser, eftersom Södermalm ligger ganska hög över staden.

Schild über dem Eingang der Schokoladenfabrik in Stockholm

Men det är inte bara konstnärer, intellektuell folk och turister som föredrar stadsdelen, man även tillverkar choklad här – på „Chokladfabriken“. Du kommer mest sannolikt inte träffa Willy Wonka här, men pralinerna, petit-fours, muffins och tavlor är lika önskvärda än chokladprodukterna ur den konstiga anläggningen i Roald Dahls bok.

På chokladfabriken tillverkar man chokladprodukter efter tre enkla regler:
1. Allt i butiken ska innehålla choklad av högsta kvalitet.
2. Allt ska tillverkas för hand.
3. Alla ska känna sig välkomna i butiken.

Enligt dessa budord producerar man delikatesser på Rentstiernas Gata 12. Pralinerna som producerades för Schokonauts smaktest var helt enkelt fantastiskt bra!

Pralinen aus der Stockholmer Schokoladenfabrik

Eftersom alla praliner förtjänar att vara kallad „riktikt bra“, är det nästan omöjligt att nämna höjdpunkterna. Men Schokonaut försöker det endå:

Passionstryffeln innehåller en fruktig maracujamassa, som inte syns, men den färsk och exotisk smak gör att man måste älskar den (och äta upp den snabb).

På Kardemummatryffeln har man redan sina förväntningar. Och de bevisar sig: Kardemumman visar sig redan tidigt med sin karakterfull doft. Fast, det betyder inte att chokladsmaken kommer för kort. Krydd och chokladen ingår en väl balancerad allians här.

Den tredje favoriten kallas „Cognactryffeln“. Som namnet visar, innehåller den cognac – fast på ett oväntat sätt, eftersom spriten finns inte i fyllningsmassan, men som ett egen skikt i nedre delen av pralinen. Den smältar mild på tungan, samtidigt som den kraftiga chokladen gör – en riktig upplevelse.

På södermalms Chokladfabriken kan man inte bara köper specialiteterna, där finns även ett cafe där man kan konsumera de direkt, njuta av en drickchoklad när man läser i de böcker som finns här för gästerna. Utöver det erbjuder chokladfabriken kurser och choklad-provningar, även på engelska, när gruppen omfattar åtminstone 6 personer.

Översättning: Michael Schaff (Tack!)

www.chokladfabriken.com

Chokladfabriken (Södermalm), Renstiernas gata 12, 116 28 Stockholm, Sverige

Kommentare
2 Kommentare to “Schokonauts Stockholmsaventyr”
Trackbacks
Schau was andere sagen...
  1. […] Deutsche Version Svensk version […]

  2. […] English version Svensk version […]